Dissabte 13 octubre 2018. 20h

VERA LIVIA GARCÍA & ALESSANDRO OLLA


 

VERA LIVIA GARCÍA
Argentina. Treballa en el camp de les arts escèniques com a ballarina, actriu, performer, creadora, directora artística i pedagoga. Els seus projectes s'han desenvolupat dins de l'àmbit multidisciplinari i s'han presentat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Museu Picasso (Barcelona), Fundació Antoni Tàpies (Barcelona), Festival Terrassa Noves Tendències (TNT), Festival Autunno Danza (Itàlia), Centre Cultural Zamek (Polònia), Centro Cultural de España a Buenos Aires, Teatro General San Martín de Buenos Aires, entre d'altres. Ha realitzat el Màster Oficial en Art i Disseny (EINA) i el Màster en Estètica i Teoria de l'Art Contemporani (UAB). Llicenciada en Arts de l'Espectacle per la Universitat de Buenos Aires.
Des de 2002, coordina tallers d'entrenament corporal i vocal per a actors / ballarins, dansa contemporània, teatre per a nens, improvisació / composició a Buenos Aires i des de 2008 imparteix workshops i tutories a Espanya i a Itàlia.
Com a creadora independent, ha col·laborat amb el projecte Mucha Mujer, per al qual ha creat i dirigit les performances Múltiples Marcos, Cartografía de Cuerpos i Las Voces Silenciadas; i amb el col·lectiu Impatto Teatre per al projecte Vitta Nella Città, entre altres. Des del 2016 treballa amb el compositor i videoartista Alessandro Olla. En l'àmbit de la creació els seus últims treballs són: Ágape Insípido, Aquí, no Ahora, Paisajes indeterminados, Absentia.

www.veraliviagarcia.com
 
ALESSANDRO OLLA

Itàlia. Artista prolífic i polifacètic, Alessandro Olla ha invertit una bona part del seu esforç creatiu a transgredir l'academicisme i la formalitat musicals. Forjat en estudis clàssics que abasten el piano, la composició i l'electrònica, es veu aviat temptat per les possibilitats que li ofereix el vessant més llibertari de la creació sonora, i s'endinsa en els procel·losos però apassionants terrenys de la improvisació, l'experimentació i l'electrònica de risc. En el curs d'aquests viatges ha comptat amb la col·laboració de figures clau de l'activisme musical més insubornable: Tim Hodgkinson, David Shea, Phil Niblock, Marc Ribot, Ikue Mori, Llorenç Barber... Fruit d'aquesta fèrtil curiositat i del seu propòsit d'esvair els murs de contenció entre les disciplines, la feina d'Alessandro Olla s'ha anat escampant des de fa gairebé una dècada en múltiples direccions que l'han portat a involucrar-se en projectes que incorporen el factor visual i escènic com a interlocutors (creacions per a films i espectacles de teatre i de dansa, performances), a esprémer les potencialitats poètiques i sonores dels objectes i de la matèria o redescobrir certs fenòmens físics (gravitació, oscil·lació, inèrcia) des de l'òptica d'un atrevit prestidigitador. El resultat d'aquesta investigació és una obra que extreu del risc i de l'experimentació un ventall d'experiències nítides i immediates, que fan de la quotidianitat alguna cosa a redescobrir contínuament.

www.aleolla.it 

 

AQUÍ, NO AHORA
45 min

Performance multimèdia / música / vídeo

Aquí, no ahora és una performance multimèdia fruit i síntesi d'una recerca sobre les implicacions expressives entre so, vídeo, dansa, cine i teatre. Una mescla de gramàtiques i senyals on els confins són làbils.
Aquí, no ahora
pren com a referència l'estètica i dramatúrgia de David Lynch, explorant els límits entre la vigília i el son. Un territori ple de visions i pensaments irracionals. El tema de la performance té com a protagonista una dona que es qüestiona la seva pròpia identitat travessant un camí entre el real i el virtual, entre somni i vida quotidiana.
Aquí, no ahora
és un projecte produït per Ticonzero que es va crear durant un programa de residència a Montemor-o- Novo (Portugal) durant l'agost del 2016.
S'ha presentat al Festival Autunno Danza (Itàlia), FIND Festival Internazionale Nuova Danza (Itàlia), Miniere Sonore (Itàlia), Audio Art Festival (Cracòvia ) i Centro Cultural Zamek (Polònia).

Vera Livia García
: performance
Alessandro Olla
: música i vídeo

https://www.facebook.com/Aqui-no-Ahora-1771338536442707

galeria fotogràfica

___

Antic Teatre
Verdaguer i Callís, 12. 08003 Barcelona
www.anticteatre.com

Entrada 6€
comprar entrades