Dimecres 15 novembre 2023. 20h

MARK CUNNINGHAM & DR. TRUNA


 

Mark Cunningham (Nova Jersey, 1952) va iniciar la seva carrera musical a l'escena No Wave novaiorquesa dels anys 70 amb un dels seus grups seminals, Mars, tocant el baix i la guitarra. Als anys 80 va començar a treballar amb la trompeta i l'electrònica a les escenes d'improvisació i clubs underground de Nova York i des del 1991 viu a Barcelona. En el camí ha participat en innombrables col·laboracions amb companys de viatge com Arto Lindsay, Christian Marclay, Rudolph Grey, Étant Donnés, Genesis P. Orridge, Pascal Comelade, Pierre Bastien, Jakob Draminsky, Dr. Truna, Philippe Petit i Lydia Lunch, així com a conductor de les seves pròpies bandes Don King, Raeo, Convolution, Bèstia Ferida i actualment Blood Quartet.

markcunningham.cat
https://www.instagram.com/markcunningham3943

Dr. Truna
(València, 1965) és el pseudònim d'Andrés Blasco Ramos, músic, compositor i autolutier. El 1983 inicia la seva activitat a València amb el grup Carmina Burana (post-punk) i Fitzcarraldo (rock experimental). Del 1995 al 1999 viu a Lieja (Bèlgica), una ciutat on desenvolupa intensament el seu propi univers sonor i visual impregnat de patafísica i dadà. Des de l'any 2000 torna a residir a València i se centra en el seu treball com a home orquestra, col·laborant amb dansa, teatre i cinema-concerts. Membre fundador d'Antorcha Amable, El Otro Ilustre Colegio Oficial de Patafísica, JOP, 23 Sombras de Amnesia y Trío Truna (TX3). Actualment col·labora amb altres artistes sonors com Pierre Bastien amb Electrictotems i Wildcat Quartet amb Mike Cooper, Pierre Bastien i Mark Cunningham.

dr-truna.blogspot.com
https://www.instagram.com/dr.truna

Walter Ruttmann
 (Frankfurt, 1887 - Berlín, 1941) va ser un director de cinema alemany de l'època de les avantguardes. Se'l considera, juntament amb Hans Richter, el principal exponent del cinema abstracte experimental.

ABSTRACT VARIATIONS




42 min

Concert audiovisual
estrena

Mark Cunningham i Dr. Truna en interacció sonora amb curtmetratges d'animació abstracta d'avantguarda dels anys 20 del segle passat. La seva música muta en una contínua pirueta de sons, ritmes i melodies oníriques que bussegen en el treball abstracte i experimental de Walter Ruttmann i els seus contemporanis.

Cello i electrònica: Dr. Truna (Andrés Blasco)
Trompeta i electrònica: Mark Cunningham

Curtmetratges:
Walter Ruttmann
Der Sieger 1921
Das Wunder 1922
Lichtspiel Opus I 1922
Lichtspiel Opus II 1922
Lichtspiel Opus III 1924
Lichtspiel Opus IV 1925
Man Ray
Le Retour à la Raison 1923
Hans Richter
Filmstudie 1926
Marcel Duchamp
Anémic Cinéma 1926

___

Antic Teatre

Verdaguer i Callís, 12. 08003 Barcelona
www.anticteatre.com

entrades
14€ compra online - 16€ taquilla
comprar entrades
abonament 3 espectacles
35€ online
abonament 5 espectacles
50€ online
comprar abonaments