Acoustic Heritage Collective (ES/DE)
Raventós, Lavandeira, Marx i Gómez són un grup de 4 artistes que fa temps que treballen junts (Patrimoni Acustic, Acoustic Heritage Collective, Sound Heritage Collective, Hoarfrost). Com a socis, han desenvolupat projectes com a quartet, trio o duo que inclouen residències artístiques, instal·lacions artístiques, producció musical, poesia sonora, conservació del patrimoni i disseny 3D/VR. Les seves obres s'han exposat als principals espais de música espacial d'art sonor, com ara IRCAM (França), estudis MONOM (Alemanya), Experimental Sound Studios Chicago (EUA), Wave Farm, NY (EUA) i la Fundació Phonos (Espanya). A més, els resultats de la seva investigació s'han compartit en institucions acadèmiques de prestigi com la Universitat de La Sorbona, la Universitat d'Islàndia, el King's College de Londres o la Universitat de Kent.
www.acousticheritagecollective.org
Ginebra Raventós de Volart (ES)
Ginebra Raventós és una poeta i artista sonora catalana. La seva exploració s'estén més enllà dels límits convencionals, abraçant el so, l'espai i les imatges en moviment com a vehicles d'expressió artística. El punt central de la seva recerca és l'expansió de l'esfera d'influència de la poesia més enllà dels límits textuals. Ginebra desplega el seu univers poètic dins de les seves creacions, teixint a la perfecció veu, acció, so, imatge, espai i text en un tapís indispensable. El seu treball transcendeix els límits convencionals de l'expressió poètica, convidant el públic a participar amb una experiència multidimensional.
linktr.ee/Ginebraraventos
Emilio Marx (ES)
Enginyer acústic, tècnic de so i artista sonor amb seu a Barcelona. Centra la seva producció artística en l'estudi de l'espai acústic i sonor, sobretot des de la seva capacitat de generar afecte a través de la memòria perceptiva. Format en enginyeria acústica, utilitza sovint la seva formació teòrica per implementar la tecnologia per exposar aquesta capacitat, buscant un discurs estètic i sonor que potenciï aquestes traduccions espacials. Alhora, ha abordat amb especial interès el tema del patrimoni acústic.
hoarfrost2022.bandcamp.com
Joan Lavandeira (CL)
Enginyer i artista visual i sonor que treballa en la intervenció de l'arquitectura amb elements sonors i visuals a través de les noves tecnologies. Porta a terme projectes individuals (performance A/V en directe amb l'àlies de Manuel Thoms, randomVOLT, FTDI, uqbar/tlön, Kipple) i també ha desenvolupat l'àrea tècnica en producció, disseny i tècnica que li permet afrontar, dissenyar i planificar projectes culturals complexos. Treballa principalment amb MAXMSP i Touchdesigner, Unreal Engine. Actualment desenvolupa projectes en entorns digitals que simulen espais i acústica mitjançant Unreal Engine per a videojocs, VR, AR i AV visual. Ha treballat amb artistes de renom internacional en dansa i teatre com Jefta Van Dinther (DE), Lisbeth Gruwez (BE), Trajal Harrell (US), Fabrice Murgia (BE). En música contemporània, ha fet suport tècnic en tasques d'il·luminació i visuals i desenvolupament de programari amb Julien Bayle-Void Records (FR), Marcel Weber-MFO (DE) i Stanislav Glazov-Lichtpfad Studio (RU-DE). I en festivals internacionals com SONAR (ES), MUTEK (ES), MIRA (ES) i Berlin Atonal (DE).
joanlavandeirathoms.wordpress.com
Edgardo Gómez (CL)
Edgardo és enginyer de so i artista sonor. El seu treball actual es mou en la línia fina entre la recerca científica i l'art. Edgardo busca en pràctiques sonores noves formes de narrativa, confrontant qüestions com la importància de l'espai acústic en el procés de significació i experimentació en els camps de l'espacialització del so, els enregistraments de camp, l'antropologia del so i el patrimoni acústic. En els darrers anys ha presentat obres en importants festivals d'art sonor, com el 'Club Transmediale', el 'Eufonia Festival' i el '48 Stunden Neukölln', tots a Berlín, Alemanya. Edgardo ha estat convidat a residències als espais d'art MONOM i A+E Labs i ha participat en importants conferències acadèmiques organitzades per la Universitat de Greenwich i el London College. Com a estudiant, va participar en projectes amb artistes reconeguts com Sam Auinger, Hans Peter Kuhn, Martin Supper i Robert Henke.
www.haptossoundlab.com
Noves dramatúrgies
Performance audiovisual
estrena
Narrow Backroads (L'estret camí dins teu) és una composició musical amb un enfocament híbrid, que combina àudio espacial, vídeo 360º, modelatge 3D i il·luminació dinàmica per oferir una experiència performativa en temps real. Guiada per una narració poètica, com si fossin fragments d'un diari de viatge, l'obra es desplega a partir de notes, gravacions de so i imatges en moviment durant un viatge pel Japó profund, seguint el pelegrinatge de Matsuo Bashô en el seu famós llibre Oku no Hosomichi. Al Japó feudal de 1689, el poeta va cercar els llocs on es van crear els versos més bells de la literatura japonesa, amb la intenció de viure'ls en primera persona. Més de 300 anys després, amb un propòsit semblant, hem refet els seus passos creant un espai efímer per reflexionar sobre el viatge, la geografia com a extensió de la nostra ment i els impactes de la globalització, contrastats amb les emocions intemporals que emergeixen davant un paisatge colpidor.
Direcció artística i narrativa poètica: Ginebra Raventós
Composició: Ginebra Raventós, Edgardo Gómez, Joan Lavandeira, Emilio Marx
Música: Hoarfrost
Direcció musical i edició d'àudio: Emilio Marx
Producció audiovisual: Ginebra Raventós
Producció tècnica, visuals, il·luminació, 3D: Joan Lavandeira
Disseny de so espacial i postproducció: Edgardo Gómez - Haptos Soundlab
Agraïments: Haptos Soundlab, Lupe Garcia, Ursula Wahl, Carolina Mora, Reiko Yamada (veus en japonès i anglès), Satshi Suzuki (veus en japonès i anglès), Enol Balado (Sculpted Audio)
El projecte té el suport del Internationaler Koproduktionsfond del Goethe-Institut, Beca Barcelona Crea
___
Antic Teatre
Verdaguer i Callís, 12. 08003 Barcelona
www.anticteatre.com
entrades
14€ compra online - 16€ taquilla
comprar entrades