Diumenge 14 octubre 2018. 19-21h

CABOSANROQUE


 

CABOSANROQUE

És un duo d’artistes sonors –que neix el 2001 com a col·lectiu musical– constructors de sons que s’apliquen a diferents àmbits com instal·lacions sonores, arts escèniques o música, sempre treballant amb el so, les capacitats expressives de la màquina i la seves possibilitats per vehicular emocions. Laia Torrents (llicenciada en Enginyeria Superior industrial per la UPC i estudis superiors de Composició, Harmonia i Arranjaments) i Roger Aixut (llicenciat en Arquitectura, UPC) estan a cavall entre grup de rock experimental, artistes plàstics i performers, desborden les categories gràcies als seus artefactes: matèria i ona, màquines musicals i instruments que fan soroll, objectes en sèrie que es tornen únics en els seus collages mecanicosonors. En quinze anys d’existència han generat una població heteròclita de màquines musicals que viatgen d’una escena a l’altra i han col·laborat amb grans noms de l’escena musical, popular i experimental, de les arts escèniques així com de les arts plàstiques.

http://www.cabosanroque.com

Julià Carboneras

Músic i enginyer. Treballa amb la tecnologia com a nexe d’unió de diverses disciplines, sobretot en les arts escèniques. Els seus treballs quasi sempre són a partir de col·laboracions, on aporta els seus coneixements tecnològics com a eina creativa. Ha guanyat diversos premis i beques, entre els quals destaca un premi VIDA d’art i vida artificial de la Fundació Telefónica, el premi a la millor instal·lació ArteMov de Brasil i la beca eMobiLArt (Europe Mobile Lab for Interactive Media Artists).

 

SOUS LES VIOLONS, LA PLAGE
120 min

Instal·lació sonora interactiva / vídeo

Inspirada en la frase que es va fer famosa als carrers de París el maig del 68 (Sous les pavés, la plage!) CaboSanRoque presenta una instal·lació sonora interactiva que convida el públic a destruir un quartet de corda de Haydn per crear col·lectivament una nova obra musical. La destrucció, com a metàfora de l’abolició de  normes, jerarquies i formes preestablertes. Sona el Quartet de corda No. 66 en Sol major, Opus 77, de Haydn. Caldrà arrasar el quartet de corda (dos violins, viola i violoncel) a pedrades. Cada impacte suposa una modificació mínima, aleatòria, de l’harmonia, el ritme o el timbre d’aquella veu, i amb cada encert ens allunyem una mica més de l’obra original. La destrucció com a forma de progrés i creació col·lectiva.

CaboSanRoque (Roger Aixut i Laia Torrents): concepció i creació
Julià Carboneras
: programació
Josep M. Jordana
: vídeo

Fundació Lluís Coromina
ha fet possible aquesta instal·lació.

galeria fotogràfica

___

Antic Teatre
Verdaguer i Callís, 12. 08003 Barcelona
www.anticteatre.com

Entrada gratuïta, aforament limitat.