Diumenge 24 novembre 2024. 20h

BARBARA GHIDINI / ANTONIO BÉRTOLO / ALFREDO COSTA MONTEIRO


 

Barbara Ghidini
Fotògrafa autodidacta que treballa i experimenta amb diferents formats analògics i tècniques fotoquímiques. En els seus projectes se serveix de la materialitat i immaterialitat de la fotografia, així com de la performance per generar imatges seqüencials que l'empenyen més enllà del conegut, més enllà dels límits aparents.
Entre el 2011 i el 2016 vaig ser cofundadora i coordinadora del Taller Milans, a Barcelona, una associació que va promoure les arts plàstiques i visuals.
Juntament amb altres artistes va posar en marxa un projecte de cambra fosca per a la investigació i experimentació dels processos fotogràfics històrics.

www.barbaraghidini.info

Antonio Bértolo
Va estudiar fotografia al CEV (Madrid) i direcció de cinema al Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya. El seu treball s’ha mostrat en festivals com Secció oficial del 14è Festival de Cinema de Bradford, Festival de Curtmetratges Limoges, 5a edició del Festival Internacional de Cinema Independent IndieLisboa, V Mostra de Cinema Fresc, Festival Internacional de Cinema Estudiantil de Karlovy Vary, Festival Cinespaña de Toulouse, ALCINE38 Concurs Nacional, Premi Kinoskop 2020 a la Millor Banda Sonora en Viu, Festival Internacional de Cinema de Retrat 2021.
Actualment desenvolupa el seu treball dins del col·lectiu Crater-Lab com a artista independent i docent promovent el mitjà analògic.

Alfredo Costa Monteiro
Artista sonor, compositor, improvisador i poeta sonor nascut a Oporto, Portugal. Viu i treballa a Barcelona des del 1992, any en que es va graduar en escultura / multimèdia a l'Escola de Belles Arts de París.
Les seves instal·lacions i peces sonores, totes elles de caràcter low-fi, tenen en comú un interès per processos inestables, matèries primeres i constriccions conceptuals, sovint d'una simplicitat desconcertant però sempre amb un fort aspecte fenomenològic.
Ha col·laborat amb molts músics, coreògrafs, videoartistes i cineastes i ha actuat a tota Europa, Canadà, Estats Units, Rússia i Japó.
Compta amb una extensa discografia en segells discogràfics de tot el món en solitari i diferentes formacions.

www.costamonteiro.net

MORFOLOGIES FLUCTUANTS




35 min

Performance de cinema expandit

Aquesta peça s'expandeix lentament en un tríptic que, a través de moviments pendulars evoca no només una temporalitat sense principi ni fi, sinó també un estat de transició. Aquest moviment perpetu revela rastres d'activitat humana en forma de paisatges postindustrials que no van sobreviure al pas del temps, portant en ells el presagi d'un canvi a venir. Un canvi cap a horitzons naturals que en els seus moviments rectilinis oposats recorden la circularitat del temps, accentuat per la materialitat i textura de les roques que són símbol de durabilitat i permanència.
El so, obtingut amb diversos oscil·ladors connectats a tres cèl·lules fotoelèctriques afegeix transformacions sonores molt subtils, depenent de cadascun d'aquests moviments. Aquest dispositiu s'utilitza aquí de manera que no pertorba la fluïdesa de les imatges, creant així una relació molt intrincada entre el que es veu i el que s'escolta.
I a poc a poc es va desfent aquesta materialitat, convertint-se per fi en aire.

Imatge
Barbara Ghidini: 2 projectors de 16mm, aigua, transparències
Antonio Bértolo: 2 projectors de 16mm, multiplicadors d'imatges, filtres, prismes, transparències

So
Alfredo Costa Monteiro: oscil·ladors, cèl·lules fotoelèctriques, ràdios

___

Antic Teatre

Verdaguer i Callís, 12. 08003 Barcelona
www.anticteatre.com