Divendres 22 novembre 2024. 20h

ALDO ARANDA


 

Aldo Aranda és percussionista, compositor i performer. Multifacètic percussionista i virtuós intèrpret de marimba, ha estat elogiat com "El meravellós percussionista mexicà" pel conegut artista i director Jan Fabre. Les seves presentacions eleven la percussió a noves alçades expressives, fusionant tècniques innovadores i disciplines com el teatre musical contemporani, la improvisació, la dansa i la tecnologia, revolucionant la interpretació musical i escènica.
Amb una trajectòria emocionant i versàtil, actualment radicat entre Bèlgica i els Països Baixos, ha col·laborat amb destacats directors, compositors, companyies de teatre i orquestres. Entre ells s'inclouen figures i grups com Plácido Domingo, Neeme Järvi, Jan Fabre i la seva companyia Troubleyn, Louis Andriessen, Gabriela Ortiz, Heiner Goebbels, Asko-Schoenberg Ensemble, Ictus Ensemble, la Orquesta Sinfónica de la Universidad de Guanajuato, la Orquesta de la Ópera de Bellas Artes de Mèxic, Noord Nederlands Orkest (Holanda) i Antwerp Symphony Orchestra (Bèlgica), entre molts d'altres.
S'ha presentat als festivals més prestigiosos del món, com el Festival d'Avignon (França), l'Edinburgh Festival (Escòcia), Wiener Festwochen (Àustria), Gaudeamus Music Week (Holanda), el Festival Internacional Cervantino (Mèxic) i l'Aarhus Festuge (Dinamarca), entre d'altres.
Actualment ha estat reconegut com a Creador Artístic amb Trajectòria per la Secretaria de Cultura de Mèxic, cosa que li permet continuar la seva tasca de difondre la cultura mexicana a nivell internacional i formar les noves generacions de percussionistes del país.

www.aldoaranda.weebly.com
www.facebook.com/aldo.aranda.79
www.instagram.com/arandaaldo

PERCUSSIVE ECHOES




40 min

Concert audiovisual de música contemporània per a percussió
estrena

Un espectacle que combina elements audiovisuals amb instruments de percussió creant una experiència immersiva i multisensorial. El poder rítmic de la percussió en viu se sincronitza amb projeccions de vídeo o animacions digitals. Cada cop i cada so està curosament sincronitzat amb senyals visuals, amplificant l'impacte emocional i energètic de la presentació.
Els instruments de percussió proporcionen un ritme envolupant i tàctil que ressona físicament en l'audiència, mentre que els visuals afegeixen capes de narrativa o interpretació abstracta. Junts, creen una interacció dinàmica entre so i imatge, on els ritmes semblen prendre forma en llums, patrons i colors. Aquesta integració eleva l'espectacle i ofereix una experiència interactiva major del que qualsevol dels mitjans podria aconseguir per si mateix.

Bateria, percussió, sensors: Aldo Aranda
Vídeo: Aldo Aranda, excepte Homenaje a Lis Costa Aldo Aranda / Influx

Programa:
Stop speaking Andy Akiho
Maxi Drumming Aldo Aranda
Tinfoil Caleb Pickering
Homenaje a Lis Costa Aldo Aranda / Lis Costa

Activitat realitzada amb el suport del Sistema de Apoyos a la Creación y Proyectos Culturales (SACPC)

___

Antic Teatre

Verdaguer i Callís, 12. 08003 Barcelona
www.anticteatre.com