Dimecres 20 novembre 2024. 20h

ALBA G. CORRAL / BJÖRT RÙNARS


 

Alba G. Corral és artista visual, desenvolupadora de codi i docent. Amb formació en enginyeria informàtica, Corral ha estat creant art utilitzant el programari durant la darrera dècada. La seva pràctica s'estén a través del viu, el vídeo, els mitjans digitals i la instal·lació. A través de diverses pràctiques artístiques explora narratives abstractes.
El seu nom s'ha donat a conèixer mitjançant les actuacions audiovisuals en viu on integra la codificació i l'elaboració, en col·laboració amb músics en temps real.
En el marc de la docència ensenya programació visual enfocada a dissenyadors i artistes en diferents espais amb xerrades, tallers i workshops, dedicats al codi creatiu amb eines de programari Obert (processing).

https://blog.albagcorral.com

Björt Rùnars - Björt Rúnarsdóttir és una violoncel·lista i compositora islandesa establerta a Barcelona. Es va formar al món clàssic a la seva ciutat natal Reykjavík, però a més d'aquesta formació, sempre va explorar paral·lelament camins alternatius, i en la recerca va desenvolupar un llenguatge propi.
La seva música és una investigació i recerca de textures, experimental, atmosfèrica i subtil. Es compon de teixits sonors formats pel so natural del violoncel processat per pedals gravats i sobregravats en directe, de vegades acompanyat per la seva veu i atuells, ritmes pre-gravats i enregistraments de la natura.
A més de fer la seva pròpia música, ha participat i col·laborat en nombrosos projectes de diferents estils i formes: electroacústica, improvisació, música per a audiovisuals, música experimental, dansa i teatre. I ha actuat a Europa (Espanya, França, Anglaterra, Alemanya, Dinamarca, Bulgària, etc.), la Xina, Tunísia, Corea, Austràlia, els Emirats Àrabs Units, etc., en festivals com Sónar, LEV, Eufònic, Sharja Light Festival , Hi Seúl, Melbourne International Arts Festival, etc.
Actualment treballa en diversos camps amb diferents projectes. Viatja pel món amb la companyia francesa Cie. Carabosse fent música en les seves instal·lacions de foc i actua juntament amb l'artista visual Alba G. Corral en el seu projecte audiovisual A Taste of Nature, el resultat d'un treball d'improvisació en directe desenvolupat al llarg del temps.
Entre altres projectes actuals destaquen l'espectacle de poesia i música Varosha, recital amb la poeta Mireia Calafell estrenat el 2019; actuacions i performance amb l'escultor Joaquín Jara; la creació d'un nou projecte amb Cie. Carabosse estrenat a la primavera del 2023; un nou projecte amb la directora finlandesa Vilja Itkonen i un projecte amb la banda experimental-ambient, Fe Baido.

https://www.bjortrunars.com

A TASTE OF NATURE




40 min

Performance audiovisual

A Taste of Nature és un duet format de l'artista visual Alba G. Corral i la violoncel·lista Björt Rùnars. Es va formar com a resultat d'una col·laboració constant que van tenir amb el músic i compositor Miguel Marín, Arbre. El 2014 van començar el projecte dual per experimentar nous camins sonors i visuals.
Creen un diàleg entre atmosferes visuals projectades al cos de la violoncel·lista i el seu instrument, i el so interpretat amb el violoncel i processat amb els pedals. Els visuals d'Alba G. Corral integren la codificació i el dibuix en temps real, i creen una atmosfera narrativa gràcies a l'experimentació amb formes digitals i ones sonores en un intent de narrar les formes de la natura a través de l'audiovisual. Donant molta importància a la improvisació creen una escenografia adaptable a la situació i el context, i focalitzen el projecte en el directe, en l'actuació, en el cor de la creació.


Concepte: Alba G. Corral
Producció musical, actuació musical en directe: Björt Rùnars
Producció visual, actuació visual en directe: Alba G. Corral

___

Antic Teatre

Verdaguer i Callís, 12. 08003 Barcelona
www.anticteatre.com